“Young people are not the future of the movement. They must be the present, because the urgent
problems of today mean the future of our movement and our civilisation is at stake.”

-President Ariel Guarco, International Cooperative Alliance (ICA)

Play Video

About APCYS 3.0

ICA-AP in collaboration with the ICA-EU Partnership, the ICA-AP Committee on Youth Cooperation (ICYC), and the ICA Domus Trust is organising a virtual Asia Pacific Cooperative Youth Summit 3.0 (APCYS 3.0) to “Celebrate Youth as Torchbearers of the Cooperative Identity.

APCYS 3.0 will provide-a platform to to discuss the merits of the values-based cooperative model, know each other’s experiences in cooperative entrepreneurship, hear innovative Coop Pitch, and inculcate a culture of youth cooperativism. 

To know more,  click here.

0
Our Visionary
Speakers
0
International
Sponsors
0
Workshops
We offer
0
Tickets Sold by our Organization

About Event organizer

Lifevent started in October 2013 in English. We have worked with most of the biggest events and artist promoters in English from Music Festival to Kpop concerts, classical concerts. Our notable clients include: TEDx, Hardrock Cafe, Tech In Asia.

Coop Pitch Competition

Cooperative (or Coop) Pitch Competition is integral part of the Asia Pacific Cooperative Youth Summit (APCYS). It is designed to find new and sustainable enterprise ideas on cooperatives. Participants get the opportunity to pitch cooperative business solutions to cater to the needs and aspirations of the youth and community in their country. 

Coop Pitch competition will begin on 23 July. The shortlisted teams will participate in the orientation and mentorship sessions to develop their cooperative pitches. All teams will submit their final pitches on 27 July to qualify for the finals. The selected finalists will make a live pitch to a panel of judges on 29 July. 

To know more, click here

What do Coop Pitch winners get?

The top 3 winning teams will receive prize money of USD 3,000 (1st – USD 1,500; 2nd – USD 1,000; 3rd – USD 500), organizational support and direct access to key partners to further develop, validate and implement coop models developed.

For detailed instructions and guidelines, click here.

1st prize

USD 1,500

2nd prize
USD 1,000
3rd prize
USD 500

Program Schedule

10:00 am - 11:00 am
Opening Ceremony
60 minutes
11:00 am - 11:30 am
Orientation & Housekeeping
30 minutes
11:30 am - 12:30 pm
Networking Session
60 minutes
12:30 pm - 01:30 pm
Break
60 minutes
01:30 am - 03:00 am
Youth Engagement in Asia and Pacific - ICA-AP Committees and Initiatives
90 minutes
03:15 pm - 04:45 pm
Spotlight on Coop Youth Entrepreneurs
90 minutes
10:00 am - 10:45 am
Get Inspired! A Talk by Youth Leader
45 minutes
12:00 pm - 01:30 pm
Student Cooperative Clubs in Asia and Pacific - Precursor to Community Leadership
90 minutes
01:30 am - 02:30 pm
Break
60 minutes
02:30 pm - 03:30 pm
ATW movie screening
60 minutes
03:30 pm - 04:00 pm
Networking Session
30 minutes
04:00 pm - 06:00 pm
The Cultural Show
120 minutes
10:00 am - 11:30 am
Panel discussion on enabling environment for youth in coops?
120 minutes
11:45 am - 12:00 pm
Coop Pitch Finalists Announcement
15 minutes
01:00 pm - 02:30 pm
Coop Pitch - Live Pitch by finalists
90 minutes
02:30 pm - 03:00 pm
Summarising Session
30 minutes
03:00 pm - 04:30 pm
Closing Ceremony
90 minutes

Event Speakers

Basic Plan

$ 199
  • Entrance
  • Free Lunch & Snacks
  • Custom Badge
  • One Workshop

All prices exclude 25% VAT

Pro Plan

$ 399
  • Entrance
  • Free Lunch & Snacks
  • Posters Session
  • Talk to the Editors Session

All prices exclude 25% VAT

Vip Plan

$ 599
  • Comfortable Seat
  • Access To Artists Meeting
  • Custom Badge
  • Certificate

All prices exclude 25% VAT

Sponsers & Partners

Check Who Makes This Event Possible! to significant support from its Board of Trustees, receives contributions.

Get Direction to the Event Hall

Speakers

Anis Saadah
Co-founder & CEO of Innocircle Initiative
John Hayes
Creator and Co-Founder of MyCoolClass
Chan Hong
Facility Manager, Minsnail Housingcoop
Yohana Tamara Yunisa
Project Manager, Credit Union Keling Kumang
Rohan Clarke
Chair, BCCM Platform Coop Taskforce Co-Founder, Incubator.coop
Emi Do
Researcher, Tokyo University of Agriculture
Moosa Mehar
Co-Founder & CEO of TinkerHub Foundation

Mentors

Program Schedule

Tuesday, 27 July 2021

10:00 am - 11:00 am
Opening Ceremony 60 minutes

Welcome and Introduction - 5 minutes  wewe

ICA-AP Opening Address - 10 minutes

Keynote Address - 10 minutes

Message from ICYC - 5 minutes

Messages from Mentors focused on Coop Pitch (4) - 5*4 = 20 minutes

Buffer - 10 minutes

Read More
11:00 am - 11:30 am
Orientation & Housekeeping 30 minutes
11:30 am- 12:30 pm
Networking Session 60 minutes
12:30 pm- 01:30 pm
Break 60 minutes
02:00 pm
Relish the Local Foods 60 minutes
01:30 pm -03:00 pm
Youth Engagement in Asia and Pacific - ICA-AP Committees and Initiatives 90 minutes
Introduction of ICYC - 15 minutes
Introduction of ICEI - 15 minutes
Introduction of ICA-AP Committee on Research - 15 minutes
Youth Related Initiatives - GCE, Coopathon, Replication Project, Coop Pitch - 15 minutes
Breakout Rooms - 30 minutes
Read More
03:15 pm - 04:45 pm
Spotlight on Coop Youth Entrepreneurs 90 minutes
Successful Coop Case (Agriculture) - CamSur MPC, Philippines
Volunteerism - Koperasi Edukarya Negeri Lestari (KEN8), Indonesia
Successful Coop Case - Keling Kumang Credit Union from Indonesia
Solar Energy - Skyla Energy Cooperative, Singapore
Drone-enabled Agriculture - Mifly Airline Cooperative, China
Community Housing - Minsnail Housing Cooperative, South Korea (Inner-city housing for students)
https://www.housinginternational.coop/resources/the-origins-of-minsnail-housing-co-op-in-south-korea/
My Cool Class
Gig Economy - Coop Istoria, Singapore (Freelancer Coop)
Incubation of Youth Start-ups - Innocircle Initiative
YLEAD by FPSDC, Phillipines
Karunachal Foundation, India
Neleya Eco Farm, Vanuatu
https://www.youthcolab.org/post/when-tradition-meets-innovation/
Read More

Wednesday, 28 July 2021

10:00 am - 10:45 am
Get Inspired! A Talk by Youth Leader (45 minutes) 45 minutes

Deepak Ramola. He is the Founder and Artistic Director of Project FUEL. A two time TED Talk speaker & UN Action Plan Executor, he serves as the Kindness Ambassador for UNESCO MGIEP.

https://projectfuel.in/

Read More
11:00 am - 12:00 pm
Cooperative Identity: A Competitive Advantage for Your Cooperative 60 minutes

Cooprative Identity, Coop Marque

Dot coop Domain

Tools for Digital Empowerment of Coops

Read More
12:00 pm - 01:30 pm
Student Cooperative Clubs in Asia and Pacific - Precursor to Community Leadership 90 minutes
NFUCA, Japan
SNCF
NCBL Nepal
School Coops, Malaysia
Laboratory Coops, Philippines
University Coops in Vietnam NACCF, Korea
University Coop, Mangalore, India
Kopma Student Cooperative, Indonesia
Music Cooperative, Indonesia
Read More
01:30 pm - 02:30 pm
Break 60 minutes
02:30 pm
Ted Talk + Q&A 60 minutes
02:30 - 03:30 pm
ATW movie screening 60 Minutes
Movie Screening - 15 minutes
Message from Film Protagonists - 10 minutes
Message from ATW team on fim making experience - 10 minutes
Introduction of Film making Cooperative in Jordan - 10 minutes
Q&A - 15 minutes
Read More
03:30 - 04:00 pm
Networking Session 30 minutes
04:00 - 06:00 pm
The Cultural Show 120 minutes
- Local foods - 30 minutes
- Art performance - 90 minutes
Read More

Thursday, 29 July 2021

10:00 am - 11:30 am
Panel Discussion: Enabling Environment for Youth in Coops 90 minutes
Innovation & Incubation
Funding/ Finance
Legal and Policy Framework
Government Perspectives & Initiatives
Mentoring & Education
Coops as a people's movement (Bottom's Approach)
Open Mic/ Q&A (30 minutes)
Read More
12:00 pm
Open Book Session 60 minutes
11:45 am - 12:00 pm
Coop Pitch Finalists Announcement 15 minutes
12:00 pm - 01:00 pm
Break 60 minutes
02:30 pm
Moderated Open Mic 60 minutes
01:00 pm - 02:30 pm
Coop Pitch - Live Pitch by finalists 90 minutes
7+5 minutes (pitch + Q&A)
Pitch by Top 7 teams
Read More
02:30 pm - 03:00 pm
Break 30 minutes
03:00 pm - 04:30 pm
Closing Ceremony 90 minutes
Welcome - 5 minutes
Keynote Address - 10 minutes
Remarks by Judges + Announcement of Coop Pitch Winners - 20 minutes
Winning Speech by 3 winners - 15 minutes
Experience sharing by participants & speakers - 15 minutes
Valedictory Address - 10 minutes
Read More

Organizers

Social Media Updates

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: No posts available for this Facebook ID

📺 #CoopYouth are on TV!

The National Indonesian Channel TVRI 🇮🇩broadcasted Yuli, leader of PerMaTa South Sulawesi one of our replication project winners!

Watch from 14.10′ telling about the waste bank #cooperative! 🙌

▶️https://youtu.be/jk5yLw25bx4
➕ https://bit.ly/2ZOGRty

Load More…

Subscribe to ICA-AP Newsletter

Copyright © 2021 ICA-AP. All Rights Reserved.